Image

BRZI KONTAKT

Veb dizajn

Lepota dizajna je u detaljima, u savršenim proporcijama

Web design Net Vision Belgrade

Veb dizajn unikatna rešenja

veb dizajn

Sa stoprocentnom sigurnošću možemo reći da je veb dizajn jedno od najlepših yanimanja na svetu. Od gomile ideja, zahteva, kodova i ispravki stvara se nešto unikatno, lični pečat brenda ili pojedinca.

Mi uvek volimo da razgovaramo s klijentom pre nego što ugovorimo posao. Bitno nam je da znamo šta on očekuje i kakve zahteve ima, stoga ćemo i vas, kao potencijalnog klijenta, posavetovati nešto.

Apsolutno uvek zahtevajte dizajn koji odražava vas, vašu kompaniju ili proizvod!

Nebrojeno puta smo bili angažovani za redizajn i klijenti bi mahom govorili da nije baš da su nezadovoljni prethodnim veb dizajnom, ali da jednostavno „to nije to“. Stoga je jako bitno da razgovarate sa dizajnerom, da mu pokažete kakvi sajtovi vam se dopadaju, koje boje i fontovi, kakve fotografije, a najbitnije, koji je cilj potrebno postići veb dizajnom.

Da li je cilj vašeg sajta samo čitanost (online magazin, lični blog), prezentovanje ili prodaja? Koji ljudi su vaša ciljna grupa i šta znate o njima? Koliko godina imaju, kog su obrazovanja, koji su im afiniteti? Kakav tačno efekat želite da ostavite na posetioca koji prvi put dolazi na vaš sajt?

Ovo su neka od pitanja o kojima treba da razmišljate pre nego što angažujete veb dizajnera ili firmu za dizajn ili redizajn vašeg sajta. Jer ako ne znate, čak ni približno, šta želite, dizajner će vam isporučiti nešto nastalo isključivo po njegovom ličnom nahođenju i preferencijama.

Koje su odlike dobrog veb dizajna?

Najpre je to sposobnost dizajnera da prepozna karakteristike brenda i u skladu sa tim kreira njegov vizuelni digitalni identitet. Ma koliko veb dizajn bila struka koja zahteva tehničku preciznost i automatizam, ovo je ipak do talenta dizajnera. Mnogima od nas se desilo da odemo na sajt za dostavu hrane, a da on izgleda toliko hladno i odbojno, kao da isporučuje stomatološke alate.

Tu je zatim balans između dizajna i funkcionalnosti. Može da se desi da je programerski deo odrađen perfektno, ali da „na oko“ to ne izgleda reprezentativno. Stoga je bitno da dizajner i programer budu kompatibilni, da prate jedan drugog i da naprave pomenuti balans između dobrog dizajna i funkcionalnosti.

Naposletku, tu je i korisnički doživljaj. Kada dođe na vaš sajt, posetilac treba da se oseti prijatno. Ne samo to, sajt treba da bude koncipiran tako, da se posetilac na njemu snalazi intuitivno, odnosno, da ne mora da nagađa gde je „cenovnik“ ili „drugi o nama“, na primer.

Na našem blogu u tekstu „Šta je bounce rate“ naveli smo šta je to što odbija posetioce s vašeg sajta toliko da čak ni ne požele da otvore neku drugu stranicu. Jedna od glavnih stavki koje odbijaju posetioce je loš dizajn jer on doslovce „bode oči“.

Imperativ dobrog dizajna

Flet dizajn Net Vision

Nakon devedesetih, kada su sajtovi ličili na Excel tabele, pa dvehiljaditih i silnih banera i pop-upova, zakoračili smo u eru svedenog, kompaktnog, funkcionalnog dizajna. Istina, trendovi se smenjuju munjevitim brzinom, međutim, ovo su smernice kvalitetnog i modernog veb dizajna:

  • - Flat dizajn podrazumeva minimalizam u bojama, tipografiji i kompoziciji elemenata. Ovaj manir traje godinama, a preneo se i na ostale sfere dizajna, pa su danas android operativni sistem i mobilne aplikacije u „flat design“ fazonu, ne samo to, on je jako vidan u „millennials“ i „hipster“ kulturi.
  • - Retro look je počeo da dominira pojavom Instragrama i vintage filtera, a zatim doživeo masivnu ekspanziju, te je i on, uslovno rečeno, neizostavan. Ovo je naročito primetno u tipografiji i obradi fotografije. Brojna istraživanja su pokazala da upravi „vintage“ manir u obradi fotografije dopire do najviše broja ljudi.
  • - Preglednost je nakon pomenutih devedesetih i dvehiljaditih, kada je sve bilo „natrpano“ uz vrišteće fontove i banere koji blinkuju, napokon postala imperativ, na radost i korisnika i dizajnera. Kao što su slikari imali pravila „zlatnog preseka“ i kompozicije, slično važi i za dizajnere: pogled na sajt jednostavno treba da bude ugodan očima.

Naša tri iskusna, a nadasve talentovana dizajnera će vam pomoći upravo u tome: da vaš sajt bude uživanje za gledanje! Pažljivo ćemo saslušati sve vaše smarnice navedene na početku, i predložiti najbolje moguće rešenje koje je simbioza vaših afiniteta i najnovijih trendova. Kontaktirati nas možete ovde, a pored re/dizajna isporučujemo kompletan vizuelni brending, od logotipa do vizit kartice.

Name: Sasa Rebic Website: Title: SEO expert u NetVision

6 nadolazecih SEO trendova

6 nadolazećih SEO trendova koji će uticati na rangiranje

Najpre Penguin, a onda Hummingbird i sada RankBrain....

detaljnije
10 besplatnih seo alatki od google

10 Besplatnih SEO alatki bez kojih ne možete

Ukoliko želite da se bavite SEO optimizacijom ne možete bez ovih alatki...

detaljnije
7 SEO saveta pri pravljenju sajta

7 SEO saveta o kojima morate voditi računa prilikom pravljenja sajta

O čemu još morate voditi računa pored onpage optimizacije...

detaljnije

Da li vam je potreban pouzdan partner?

Agencija NetVision vam može pomoći pri kreiranju nastupa na internetu ili poboljšanju postojećeg nastupa.

SEO Optimizacija Izrada web sajta

Kontakt

Image
LOKACIJE
Prvog maja 44 a, Borča
IT Centar Zvezdara, Beograd
Image
Telefon
+381 11 33 22 140
+381 61 16 87 157
Image
E-MAIL
info [at] netvision.rs
Image
Radno vreme
Pon-Pet 9.00a - 17.00
Sub 12.00 - 14.00