Izrada Online Prodavnice - eShop

Online prodavnice izrada sajta

Izrada online prodavnice - povezivanje sa bankom i brzom postom

Ukoliko ste iole preduzimljivi, svakako ste do sada razmišljali da pokrenete sopstveni online biznis. U Srbiji još nije kasno za tako nečim s obzirom da kasnimo u svemu pa i u online prodaji.

Mi naše klijente prvo saslušamo i iskreno posavetujemo da li je to za njih ili nije. Ukoliko vidimo da imaju šansu onda im ponudimo optimalno rešenje.

Nema potrebe praviti avion da bi iz Beograda stigli u Obrenovac. Prilagodjavamo online prodavnicu potrebama klijenata.

Ukoliko nema velike konkurencije za odredjenu robu koju želite prodavati, dobra vest je da vam ne treba ni puno novca za online prodavnicu.

Ukoliko pak imate ambicija da postanete novi WinWin, Gigatron ili Tehnomanija opet možete mnogo jeftinije da prodjete sa nama nego što su oni platili svoje prodavnice a da imate sve što i oni imaju.

Naravno, ove prodavnice nisu ni malo jeftine ali ako se planira ozbiljan biznis treba ozbiljno i krenuti.

Online prodaja trenutno čini 17,2% svih maloprodaja, a sama online kupovina raste 13,7% na godišnjem nivou. Zaista nikada nije bilo bolje vreme za online pristup.

Wordpress online prodavnica osnovna varijanta

Wordpress platforma je trenutno najzastupljenija za izradu online prodavnica. Dobra stvar je jer postoji ogromna podrška na internetu. Izrada online prodavnice u osnovnoj verziji podrazumeva da se kupi gotova wordpress tema koja je u skladu sa vašim biznisom po dizajnu. Optimizacija se radi isključivo preko free plagina Yoast a za keširanje preporučujemo Fastest Cache u premijum varijanti koji košta 49 USD. On značajno podiže performanse sajta i samim tim poboljšava vaše ocene kod gugla.

Naizgled ovaj proces deluje prilično jednostavno što u suštini i jeste zato u osnovnoj verziji možete dobiti online prodavnicu za približno 800 eur.

Naprednija wordpress online prodavnica

Naprednija wordpress prodavnica podrazumeva custom izradu prilagodjenu vašim potrebama. Koriste se samo scripte koje su vama potrebne radi lakšeg i bržeg učitavanja sajta.

Čak i u samoj scripti delovi koji su funkcionalni, umesto 1000 linija koda samo 2-3 linije. Na ovaj način scripte mnogo manje komuniciraju sa bazom, manje resursa troše, brže se učitavaju ispod 2 sekunde. Korisničko iskustvo je maksimalno.

Ovakve prodavnice koštaju od 2000 do 3000 eur u zavisnosti dal ima uporedjivanje proizvoda, koliko filtera, pretraga po raznim upitima.

Online prodavnice korisničko iskustvo

Izrada Online prodavnice je ozbiljan posao zato što je jako bitno kakav ćete utisak ostaviti na posetioca. Za to imate najviše 2 minuta koliko je prosečno zadržavanje na sajtu.

Najgora situacija je kad krenu posete i prodaja a vi onda uvidite sve probleme koje vaš sajt ima pa morate razmišljati o ponovnom pravljenju sajta.

Kao vlasnik online prodavnice vi želite da korisnici brzo i lako dolaze do svih delova sajta u najviše 3 koraka. Da se na pravilan i adekvatan način informišu o proizvodu, i na kraju da mogu lako da završe proces kupovine.

Za takvu online prodavnicu kažemo da ima dobro korisničko iskustvo. Korisnici će se duže zadržavati na sajtu, više proizvoda će pregledati a samim tim veća je verovatnoća da će radje kupovati na ovakvim sajtovima.

Izrada online prodavnica cena

Kao što smo već napomenuli cena zavisi od mnogo faktora. Ukoliko ste početnik u biznisu i niste sigurni kako će ići prodaja, preporučujemo vam osnovnu verziju koja se kreće od 800 do 1500 eur

Ukoliko ste već imali ovakvu prodavnicu razvili posao a treba vam sajt koji će bolje i brža da radi kako bi imali još bolju prodaju onda je za vas napredni paket od 2000 eur do 8000 eur.

Najjači paket podrazumeva povezivanje sa bankom, paypalom, povezivanje sa vašim knjigovodstvom, sa kurirskom službom, slanje poruke sa obaveštenjima gde se roba trenutno nalazi. Uradjena napredna SEO optimizacija. Takvi sajtovi su bliži ceni od 8000 eur.

Custom online prodavnica

Ono što preporučujemo našim klijentima koji ozbiljno i dugoročno planiraju online biznis je custom online prodavnica..

Investiranje u custom online prodavnicu za vaš posao znači konstantan profit:

  • U apsolutno svakom trenutku prodavnica će raditi besprekorno;
  • Zbog toga što je funkcionalno i dizajnerski prilagođena tipu vašeg biznisa, kupac će se u njoj osećati prijatno i provesti više vremena nego što je planirao, što je u najavi veći profit;
  • Iz razloga što je sve ručno kodirano, ne postoji mogućnost da počne da „baguje“, jer je, na primer, neki plugin zastareo.

Prednost izrade ovakve prodavnice, osim funkcionalnosti i dobrog dizajna je što ćete se i vi kao prodavac veoma lako snalaziti u njoj. Backend ili administratorski deo urađen je tako da sve dodatne izmene artikala idu toliko jednostavno, gotovo po automatizmu. Recimo da vam često stižu novi artikli.

Naravno, potrebno ih je sve uneti u online prodavnicu. Dodajmo tome da često dajete popuste, kao i specijalne ponude za studente, primera radi. To podrazumeva često prisustvo u online prodavnici koje će biti umnogome otežano ukoliko je postupak unošenja novih proizvoda ili izmena postojećih komplikovan.

Takodje, pregled porudžbina, šta je poslato šta nije itd.

Templejt online prodavnice koji mi izrađujemo je veoma logičan za korišćenje, jer je koncipiran tako da vas intuitivno vodi kroz etape unosa ili editovanja. Dakle, ne može da se desi da stavite neki artikal na prodaju i to objavite, a da niste uneli cenu ili opis.

Čak i da se desi da vas nešto zbuni ili vam nije jasno, na raspolaganju vam je naša korisnička podrška.

Online prodavnica je nešto što uveliko i odavno funkcioniše, sve je više prodaje putem online prodavnica.

Prednosti ovakvog ulaganja su nemerljive: niste ograničeni brojem unetih artikala, wordpress prodavnica se preporučuje do 500 artikala u osnovnoj varijanti bez dodatnih optimizacija koje smo naveli predhodno..

Ažuriranje je više nego lako, postoji više načina plaćanja (sistem povezan sa bankom ili pouzećem), a ako ste svesni značaja digitalnog marketinga, možemo vam i tu pomoći.

Glavna prednost u odnosu na wordpress je što pluginovi koji su sastavni deo ovog CMS-a sa svojim scriptama stalno traže konekciju sa bazom i to sporednim putevima. Dok na custom prodavnici scripte putuju auto putem i zato su brže i bolje ali i znatno skuplje.

Cena online prodavnice

S obzirom da treba puno programerskih sati da se napravi dobra custom online prodavnica ona mora biti i višestruko skuplja od wordpress-a. Za pravljenje prodavnice u wordpress-u angažovani su naši developeri ne programeri zato je jeftinija.

Custom rešenja kreću od 3500 eur pa na dalje u zavisnosti dal se povezuje sa knjigovodstvenim programom, bankom ili nekim drugim zahtevom.

Marketing za online prodavnicu

Napravićemo vam čitavu marketing strategiju kako da neki od vaših najpopularnijih proizvoda dobiju dobre ocene i komentare, kako da to vidi što veći broj ljudi na društvenim mrežama, i kako da sve to dobije što veći reach, odnosno, dođe do što većeg broja ljudi.

Takođe mi se već 10 godina bavimo SEO optimizacijom. Možemo vašu novu online prodavnicu za 6 meseci da dovedemo na prve stranice gugla. Ne može pre zato što za nove sajtove optimizacija ide malo sporije u odnosu na domene koji su stari više godina.

Jednom kada investirate u ovakvu prodavnicu, dalje je sve samo povraćaj investicije, a zatim čist benefit. Custom online prodavnicu specijalno izrađenu za vaš biznis možete poručiti ovde.

Ukoliko vam je ovaj tekst bio koristan, sigurno će biti i vašim prijateljima pa vas molimo da ga podelite na vašoj društvenoj mreži. Hvala!
SEO smernice za 2019 godinuSEO smernice za 2019 godinu

Pročitajte na šta treba da obratite pažnju u 2019 godini....


Detaljnije...Linkbuilding Tutorijal za 2019

Zašto su backlinkovi i dalje najvažniji za optimizaciju sajta...


Detaljnije...Kad dolaze SEO rezultati?

Kada SEO počinje da generiše veću prodaju, kad dolazi rangiranje...


Detaljnije...

Da li Vam je potreban pouzdan seo partner?

Agencija NetVision vam moze pomoci pri kreiranju nastupa na internetu ili poboljsanju postojeceg nastupa.

SEO Optimizacija Izrada web sajta